Sustine si tu Ziua Internationala a Prematuritatii!

15 milioane de copii sunt nascuti prematur in lume, in fiecare an.  Adica 1 din 10. Mai mult de 1 milion dintre acestia nu supravietuiesc, din cauza complicatiilor, iar multi dintre cei care supravietuiesc raman cu dizabilitati pe viata. Nasterea prematura este pe primul loc, la nivel global, in topul motivelor de deces la nou nascuti.
Noiembrie este, pe plan international, luna dedicata prematuritatii. Luna in care se incearca a se atrage atentia asupra problemei nasterilor premature, asupra riscurilor ce apar si asupra nevoii de a da bebelusilor un start cat mai sanatos in viata.

Distribuie acest mesaj, atrage si tu atentia asupra acestei importante probleme la nivel global: PREMATURITATEA!
17 noiembrie este Ziua internationala a Prematuritatii. In 2014 este la a 4-a editie. Evenimente care sa atraga atentia asupra problemei prematuritatii se desfasoara in luna noiembrie pe tot cuprinsul grobului. Foarte multe cladiri importante, inclusiv Empire State Building din New York, vor fi luminate in mov pentru a simboliza speranta intr-un start sanatos pentru cat mai multi bebelusi. De asemenea, se deruleaza campanii pentru a mari vizibilitatea problemei nasterilor premature, grupuri de suport etc.

Pe siteul despreprematuri.ro mamicile vor sa sensibilizeze opinia publica cu privire la nasterile premature, spunand povestea micutilor invingatori! Intra si citeste-le, in sectiunea “Povestea ta”!

De asemenea, in Bucuresti si in cateva orase din tara se vor face vizite la sectiile de prematuri din maternitati, cu produse pentru acestia si suport pentru mamici!

Contacteaza-ne, daca vrei sa te implici in evenimentele derulate de mamicile de prematuri din Romania, prin intermediul siteului despreprematuri.ro sau la adresa de e-mail mamicideprematuri@yahoo.com . Contribuie si tu!

Un om informat este un om puternic! Informeaza-te si tu si spune mai departe!

 

afisulfinal

 

3 Responses to Sustine si tu Ziua Internationala a Prematuritatii!

  1. Buna ziua. Numele meu este Raluca Nechit, sunt mama unei fetite nascute la 34 de saptamani si administrez un grup local de babywearing in Cluj. Am infiintat si un ONG anul acesta care isi doreste sa promoveze purtatul sanatos al bebelusilor in randul mamicilor. Am aflat cat de important este contactul skin to skin pentru prematuri si dorim sa sustinem initiativa d-voastra in 20 noiembrie prin prezenta Asociatie alaturi de voi in vizita la clinica de ginecologie din Cluj. Dorim sa le aratam mamicilor cum pot sa foloseasca un wrap elastic si ce beneficii aduce acesta, si dorim sa le incurajam sa isi poarte bebelusii prematuri cat mai mult si sa ii tina cat mai aproape de ele. De asemenea vom ajuta si cu produse necesare. Am luat legatura cu persoana de contact din Cluj prin intermediul unui site de socializare, insa am dorit sa va anunt si aici ca vom fi alaturi de voi pe 20 noiembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Alege o tema: