Cel mai minunat planset din lume

Povestea noastra incepe cam asa…. la 33 saptamani si 4zile, m-am trezit din somn “uda“. Initial, am crezut ca am visat urat, apoi mi-am dat seama ca mi se rupsese apa.

Am plecat imediat (ora 12.30 noaptea) la spital (la maternitatea Brasov) – noi suntem din Busteni, unde am fost preluata cu profesionalism de catre medicul de garda. Nu aveam contractii, asadar, medicul care mi-a urmarit sarcina a venit abia dimineata la ora 8, nefiind o urgenta (asa mi-a spus medicul de garda). Dl dr Martinescu, cel care m-a urmarit, mi-a explicat ca va incerca sa il mai tina acolo pe bebe 2-3 saptamani, sau atat cat va fi posibil, prin tratament, ca nu exista vreun risc…cum se aude din popor…daca s-a rupt apa se sufoca copilul, si ca au fost si alte mamici care au stat cu apa rupta si 5 sapt, doar ca sa ia in greutate copilul. Totodata, mi-a spus, ca, daca bebe se va hotari sa iasa, nu il va tine acolo nici “mama tratamentului“. Lucru, care s-a si intamplat.

Noaptea urmatoare la ora 12, m-au luat contractiile. Eram monitorizata, dar asistentele spuneau ca nu sunt atat de mari contractiile, ca pentru nastere si imi recomandau sa ma linistesc si sa incerc sa dorm. Eu le urmaream pe ceas… au fost intai la 10 minute, timp de 30 de secunde, apoi la 7 minute, mai mult de 30 secunde, apoi din 5 in 5 minute, timp de cate un minut. Desi am anuntat acest lucru, moasele incercau sa ma linistesca, deoarece pe monitorul lor “nu apareau“ contractii ca la mamica de langa mine, care se vaita saraca in ultimul hal. Sincer, nu erau niste dureri foarte mari, sau insuportabile, dar erau, iar intervalul de timp la care se petreceau, imi dadeau de inteles ca sunt contractii de nastere.

Intr-un final, s-au hotarat sa cheme si medicul sa ma vada, deoacere insistam prea mult si le explicam (tot eu) ca o sa nasc. In momentul in care medicul m-a verificat aveam deja dilatatie 8spre 9 cm… asa ca…daca ma mai lasau putin nasteam pe pat (din cauza asistentelor, nu a medicilor). Imediat m-au urcat pe masa de nasteri, si m-am trezit inconjurata de 3 medici, 3 asistente, 3 infirmiere, neonatologul si anestezistul. Initial m-am panicat cand am vazut atata lume, dar apoi m-am linistit, intelegand ca sunt pe maini bune. De doua ori mi s-a spus sa imping, apoi am auzit cel mai minunat planset din lume.

Baietelul meu, Adelin-Gabriel a venit pe lume cu greutatea de 2150gr , 47cm, si scor APGAR 9.

Initial a respirat, dar apoi mi s-a explicat ca a intampinat dificultati in respiratie si a fost bagat in incubator, cu mascuta de oxigen si antibiotic Gentamicina si Ampicilina, deoarece la radiografie, se vedea o pata pe plamani. Am fost putin speriata sa il gasesc asa, dar mi s-a explicat ca nu este foarte grav si tot ce trebuie sa fac este sa am rabdare.

Dupa 5 zile am scapat de mascuta de oxigen si se descurca sa respire singurel si dupa 8 zile am scapat de incubator si de antibiotic. Am stat in spital 12 zile in total, pentru supraveghere si sa mai luam putin in greutate. Am scazut de la 2150 la 2000, apoi am iesit din spital cu 2140.

In prima zi de viata am papat cate 3ml de laptic, prin gavaj. Apoi ne-a crescut portia la 5, 7, 10, 15 si de la 20ml am inceput sa papam cu biberonul. Cand am iesit din spital aveam portia de aprox 60-70ml. Timp de 2 saptamani si jumatate m-am chinuit sa il invat sa pape la san, deoarece il refuza complet, tipa si impingea cu limbuta, dar am reusit…. asta cu ajutorul sfaturilor altor mamici care au trecut prin asa ceva. La fiecare masa, inainte sa ma mulg ii “faceam cunostinta“ cu sanul, La inceput lua cate o inghititura, mai tarziu doua…si tot asa, pana cand am reusit sa papam o masa completa. Ziua urmatoare 2 mese…. iar dupa 2 sapt jumate, am papam toate mesele la san. De atunci am uitat de biberon, am luat ff bine in greutate, avem 3050gr, la o luna si o sapt. Mamicile care nasc prematur nu trebuie sa sperie de greutatea mica la nastere. Trebuie sa fie trup si suflet alaturi de copilasii lor, sa se roage pentru ei sa fie sanatosi, deoarece nu greutatea este importanta, daca ai un bebe sanatos.

 

adelingbriel1

 

adelingabriel2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Alege o tema: