Copilul surprizelor frumoase

Povestea noastra incepe in data de 24 decembrie, cand dupa o sarcina gemelara pierduta si 7 luni de asteptare, Mosul ne-a facut cel mai frumos cadou: un test cu 2 liniute.
Din prima clipa am stiut ca acest copil este copilul surprizelor frumoase, deoarece testul s-a pozitivat dupa 45 de minute, exact in luna in care il asteptam mai putin. Au urmat apoi 29 de saptamani de sarcina perfecte, cea mai frumoasa perioada din viata mea. Era un copil grabit, care la 12 saptamani isi facea simtita prezenta prin mici bule facute in burtica mea.
Cu doar o saptamana inainte de aniversarea de 2 ani a casniciei noastre, m-am trezit dimineata cu sangerari. Am mers de urgenta la spital, unde doctorul meu exceptional, dna Oana Zaharia a reusit sa opreasca sangerarea si mi-a spus ca o mica bucatica din placenta a ramas jos insa cu repaos ar trebui sa nu se intample nimic. Probabil nu a crezut in totalitate asta, deoarece mi-au facut injectiile cu dexametazona si m-au pus sa semnez toate actele necesare pentru  o interventie de urgenta. Am fost tinuta sub observatie o zi, iar apoi externata, bebelusul fiind in regula, iar sangerarea oprita.
In dimineata aniversarii noastre, baietelul meu a luat o decizie , asa ca a lovit atat de tare in acea bucatica de placenta incat m-am trezit intr-o balta de sange. Au urmat momente groaznice in care am crezut ca l-am pierdut, deoarece nu misca deloc. Din nou am plecat de urgenta la spital, doamna doctor era si dansa pe drum. Am fost asteptata la Camera de garda, consultata, hemoragie oprita din nou, internata. Insa ceva nu era in regula, sangerarea pornise iar, erau si contractii, iar intr-o secunda pulsul baiatului a scazut la 90. Atunci s-a decis cezariana de urgenta, in 5 minute eram in sala de operatie. Dupa o interventie rapida, ca in filme, am auzit un planset care a umplut sala aceea rece si linistita.
O noua viata se nascuse, un inger nerabdator venise sa fie alaturi de noi in acea zi speciala. Mi l-au dat sa il pup si au fugit cu el. O frumusete de copil, de 1680 gr, 47 cm si scor Apgar 9/10 venise pe lume la 31 de saptamani. Desi respira singur, a fost tinut la incubator cu mascuta de oxigen pentru 4 zile. A facut icter prelungit, a fost gavat si desi primea lapticul meu, a scazut rapid la 1400 gr. Dar, eroul meu a luptat atat de tare incat dupa 10 zile a inceput sa ia cate 70 de gr pe zi, prin gavaj iar apoi cate 50 cu biberonul.
L-am tinut in brate pentru prima data la 2 saptamani dupa nastere, si m-a emotionat cum s-a cuibarit la pieptul meu. Nu i-as mai fi dat drumul, insa trebuia sa mai ramana putin, iar eu trebuia sa fiu puternica pt el. Intram la el cu zambetul pe buze, si radeam impreuna cu tatal lui langa incubator. Stiam ca ne simte, ne aratase asta, asa ca vroiam sa ii transmitem toata energia pozitiva din lume. La fix o luna de la nastere s-a decis externarea lui. Avea 2130 gr si niciun fel de problema, iar tot departamentul de neonatologie il stia pe micul Sasha, cel care a crescut rapid si a evoluat minunat. Probabil Dumnezeu si-a trimis toata armata de ingeri sa il apere si ne-a facut sa avem langa noi cei mai buni doctori si cea mai buna echipa medicala. Dna dr Oana Zaharia si Dna dr Madalina Dobrescu sunt oamenii carora le datorez viata mea si a copilului meu si carora nu le voi putea niciodata multumi de ajuns. Aceasta este povestea micului nostru erou, cel care ne-a dat o lectie de viata din prima clipa. Ne-a aratat ca viata merita traita indiferent de greutatile intampinate.

ralucaachim1

ralucaachim2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Alege o tema: