Cum se recunoaste o nastere prematura

Simptomele declansarii unei nasteri premature sunt foarte clare pentru unele femei, pentru altele, sunt mai subtile. In timpul sarcinii, fiti cu ochii pe:

- Contractii regulate si frecvente
- durere constanta in zona mijlocului (la spate, durere de sale)
- o senzatie de presiune in partea de jos a abdomenului
- crampe abdominale moderate
- diaree
- Spotting vaginal sau chiar sangerari mai serioase
- apa rupta
- orice schimbare de culoare si consistenta a scurgerilor vaginale

Daca va nelinisteste o sangerare vaginala, insotita de crampe abdominale sau dureri, contactati-va doctorul imediat. Nu va ingrijorati ca poate il veti cauta degeaba si va veti fi inselat cu privire la declansarea nasterii. Mai bine o alarma falsa, decat o nastere prematura cu adevarat!

Cercetarile nu incurajeaza monitorizarea acasa a contractiilor, ca practica regulata, insa uneori este recomandata ca masura de precautie. Daca medicul dumneavoastra v-a cerut sa o faceti, intindeti-va pe o parte si pozitionati-va degetele in partea de jos a abdomenului. Daca simtiti contractii, monitorizati-le timp de o ora. Notati cand incepe fiecare contractie, cat dureaza si cate sunt in interval de o ora. In timp ce unele contractii sunt normale pe toata durata sarcinii (Braxton Hicks ), neprevestind o nastere prematura, contactati-va doctorul daca aveti 4 sau mai multe contractii in 20 de minute.

 

03-pregnancy-photography-Birmingham
SURSA:

http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/preterm-labor/basics/symptoms/con-20035359

SURSA FOTO:

www.kidsnaturally.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Alege o tema: