L-am asteptat 10 ani si niciun defect nu m-ar fi impiedicat sa nu mi-l mai doresc

Am născut la 35 săptămâni la Giulesti cu dr Moisa. Bebe cantarea 2.500, cezariana. Acum are 11 kg la 2 ani si 3 luni. L-am nascut cu buzita si cerul gurii desfacute (cheilopalatoschizis) . L -am așteptat 10 ani și acest defect nu m-a impidicat sa nu-mi-l mai doresc, chiar dacă doctorii mi-au zis din luna 4 de sarcina de acest defect. Toate bune pana când in luna 7-a când urma sa-l operam la buzita, in spital la Budimex i-au luat sânge din ureche, venele se spărgeau…. nu știu dacă de la spaima, dar a început sa faca niște spasme..

Au amanat operaratia si ne-au trimis la Obregia la dr Iliescu. A primit diagnosticul de sindrom West si am pornit tratamentul. Inițial nu răspundea la tratament, l-au tot modificat pana cand spasmele s-au oprit. Medicamentul nu se găsește la noi se numește SABRIL si noi il luam din Germania. Dupa 6 luni de tratament, toate bune, asa ca doctorul a hotărât să renuntam treptat la tratament.

In momentul în care am reusit sa terminam conform schemei, spasmele au reapărut.

Asa ca am reluat tratamentul inițial, fara el tot facea spasme. Au adaugat medicamente, dar fara rezultat. Norocul nostru a fost sa întâlnim o mamica care ne-a spus sa incercam sa ii dam pastilele la aceeasi ora si fără a le combina cu lapte, o jumătate de ora dupa administrare si o ora înainte de administrare. Dupa o luna de cand am făcut asa, spasmele s-au oprit, chiar daca noi eram de 5 luni pe acelasi tratament, aceleasi doze fara rezultat.

Pentru fetele care sunt în situația noastră le recomand sa încerce varianta asta. Am uitat sa spun ca din cauza acestor spasme, copilul abia la 1 an si-a tinut capul. Acum la 2 ani sta in fundulet si merge ținut de brațe.

Progrese multe face cand spasmele sunt controlate. Acum 2 luni l-am operat pe cerul gurii, doar o parte a cerului gurii, asa se procedeaza sa nu fie trauma copilului foarte mare, iar buzita i-a fost operata cand avea 1 an.  Zice mama, papa si altele pe limba lui. Oricum doctorii spun ca acest lucru este din cauza faptului ca mai are o operație pana i se inchide complet cerul gurii.

Face kinetoterapie de la 7-8 luni si am inceput de cateva luni terapie ocupationala o data pe saptamana, deoarece noi stam la 11 km de Bucuresti si mai greu gasesti terapeuti care sa vina acasa. Suntem in cautarea unui centru prin apropiere.

One Response to L-am asteptat 10 ani si niciun defect nu m-ar fi impiedicat sa nu mi-l mai doresc

  1. Multa sanatate si putere, mama! Ai un copil perfect si dragostea ta ii va da aripi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Alege o tema: